Juustoparsakaali lämmin kuppi on ollut kestosuosikkini vuosien aikana.

Tänään katselin kaappia sillä mielellä, että nyt syön jotain halpaa lounaaksi. Kaurapuuro tietenkin olisi ollut loistava valinta, mutta en oikein ollut puuro-päällä. Niinpä keitin pussinpohjalle jääneet tagliatellet juuri sopivasti al dente. Kaadoin kulhoon 2 pussia lämminkuppia, kiehuvaa vettä juuri sopivasti, että näyttää kastikkeelta. Sekaan pyöräytin vielä ruokalusikallisen maustamatonta tuorejuustoa.
Tämän kaadoin tagliatellen päälle, kunnon heilautus parmesanraastetta vielä lopuksi ja --- oli yllättävän hyvää !

***

Cheese-broccolli warm cup (varma koppen) has been one of my favorites for decades.

Today I clanced through my kitchen thinking that today I will eat something real cheap for lunch. Oatmeal of course would have been a splendous choice but I was not in the mood for porridge. So... I threw some tagliatelle into boiling water and let it cook al dente while I prepared the sauce. I threw 2 bags of warm cup into a bowl and some boiling water just enough to make it look like a perfect sauce. Then added one big old tablespoonful of unripened cheese (färsk ost). This sauce I threw to my tagliatelles and finished the dish with some parmesan on top. It was suprisingly good ---- and cheap.